המעצבת אורלי רייס, שמכירה היטב את בני הזוג עוד מימי השירות הצבאי, קיבלה על עצמה את הפרויקט של עיצוב ביתם הפרטי – עם הרבה התרגשות ולא מעט חששות. החברות העמוקה הפכה כל שלב בתכנון למשמעותי במיוחד, וכך נולד בית שמצליח לשלב בין פרקטיות מוקפדת לבין נגיעות אישיות המותאמות לאורח חיי המשפחה.
המעצבת אורלי רייס משתפת: בבית בהוד השרון מתגוררים בני זוג ביחד עם שלושת בנותיהם הצעירות. זהו בית שנבנה בבנייה פרטית מהיסוד, גודלו 300 מ"ר על מגרש של 350 מ"ר כחלק מבית דו-משפחתי. הבית כולל שתי קומות+קומת מרתף, שבעה חדרי שינה/עבודה, סלון, סלון ילדים במרתף ופינת משפחה בקומה העליונה.
בקומת הקרקע ממוקם החלל הציבורי, שירותי האורחים וחדר שירות גדול (ובו פיר כביסה מחדר הרחצה שבקומה העליונה).
בקומת המרתף יש חלל שהייה ומשחק עבור הבנות, חדר ממ"ד, משרדים נפרדים לשני בני הזוג וחדר רחצה. בקומה העליונה ממוקמים חדרי השינה, חדר רחצה כללי וסוויטת ההורים.
אני מכירה את בני הזוג עוד מתקופת השירות הצבאי. שלושתנו שירתנו יחד ביחידת הלווינות. הלקוחה ואני הפכנו מהר מאוד לחברות
ובן הזוג התגייס מחזור אחד אחרינו.
בשנת 2019 בני הזוג רכשו מגרש לבניית שתי יחידות (אחת לעצמם ואחת להשקעה) ולקראת סוף אותה שנה היו להם סקיצות אדריכלות ראשונות. בשלב הזה הם פנו אליי, חצי שנה בלבד לאחר ההסבה שלי לעיצוב פנים. לא ממש הייתי בטוחה שנכון להם שאני אהיה זו שאלווה אותם, בעיקר בגלל שהיה מדובר בפרויקט גדול מאוד ומורכב, וגם בגלל שתמיד יש חשש לערבב בין חברים ועסקים.
אחרי שבכל זאת התעקשו שאלווה אותם בתהליך, החלטתי שאני נכנסת לזה בכל הכוח ועושה הכל כדי שלא לאכזב אותם וגם אותי. המראה שרצינו להשיג היה של בית חם, אלגנטי ומעט הייטקיסטי. התקציב: כ-3.5 מיליון ש"ח עבור כל הבניה, העיצוב והאיבזור קומפלט, לא כולל אגרות והיטלים.
בחרתי בקו עיצובי נקי ומוקפד, אך עם זאת מלא בחום. הלכתי על צבעוניות א-כרומטית בעיקרה, ודאגתי להוסיף נגיעות של גוונים שונים בהתאם לאופי החלל הספציפי ועל פי טעמם האישי של הדיירים. בנוסף, בחרנו להשתמש בחומרים קלאסיים שיעמדו במבחן הזמן ולא יימאסו.
יחד עם זאת, הלקוחות ציינו שהם אוהבים מאוד את הצבע הכחול. לכן הוא מופיע במגוון חללים בבית. ובכל זאת, על מנת שלא יימאס, הוא שולב באלמנטים לא דומיננטיים מדי שניתן להחליף בקלות, ולצד נגיעות של צבעים נוספים.
כך למשל, בבחירת שתי תמונות האומנות בחלל הציבורי, מצאתי דוגמא אבסטרקטית ששני בני הזוג אהבו, וביקשתי לשנות את הגוונים בתמונה כך שיהיו בהתאמה אישית, בדיוק לפי הגוונים שרציתי להוסיף.
תכנון פריט הנגרות בסלון כולל שילוב מזגן נסתר, ומבחינתי תמיד מאוד חשוב שתהיה יכולת לנקות את הפילטרים של המזגן ושתהיה גישה לתחזוקה שלו למקרה שמשהו מתקלקל.
האתגר היה לשלב בין בעלי המקצוע השונים – הנגר, ואיש המיזוג + קונסטרוקציית גבס – ולייצר יחידה פרקטית עם עיצוב מרשים, שתאפשר את הסתרת המזגן והתשתיות שלו וכמובן תאפשר גישה נוחה לתחזוקה שלו.
זהו בית פעיל מאוד מהבחינה הקולינרית שמרבה לארח, וכך היה ברור לי שמשטחי העבודה חייבים לאפשר עבודה נוחה. הדייר מאוד גבוה ולכן התאמנו את גובה השיש במטבח וגם את המקום לרגליים באי, בעזרת קונסטרוקציה מספיק חזקה שיוצרת "ריחוף" של משטח האי יותר מהסטנדרט, וכך יש יותר עומק עבור הרגליים הארוכות.
בכל חלל שמתי דגש מיוחד על המינונים והפרופורציות כי זה בסופו של דבר מה שמייצר חלל נעים והרמוני. לכן, כל פריט שרכשנו נבחר בקפידה והלקוחות ידעו שכל דבר שהם תולים על הקיר (החל מטלוויזיה ועד והמסמר לתמונה או למדף), הם יקבלו ממני הוראות מדויקות למיקום.
הרגע הכי מרגש בתהליך היה מבחינתי המפגש המסכם שבו הלקוחות הביאו לי מתנה סופר מפנקת עם ברכה מאוד מרגשת
ובה כתבו שסמכו עליי בעיניים עצומות לכל אורך התהליך, ושהייתי עבורם העוגן ואי של שקט בתוך הטרלול המוחלט
שקיים בפרויקט מורכב שכזה. מאחר והייתי ממש בתחילת דרכי כשפנו אליי, אז ריגש אותי מאוד לדעת שהם מרוצים עד הגג.
טיפ מהמעצבת
עיצוב: אורלי רייס
צילום: בן רוטשטיין
אדריכלות: אביבה רוטביין
לאתר של אורלי רייס>>
לדף הפייסבוק של אורלי>>
לחשבון האינסטגרם של אורלי>>
לכרטיס העסקי של אורלי>>
עוד על אורלי>>
פיקוח וניהול פרויקט: יוסי עמית – משימה אפשרית
מטבח: מטבחי רגבה
מטבח חוץ: אלומקס
נגרות: סיון הנגר
אלומיניום: אלום זוהר
תאורה טכנית: טרנדלייט
ריצוף וסניטריה: טופולסקי רצף
ריהוט: אסף רהיטים, ביתילי
ריהוט חוץ: שבירו
שטיחים: צמר שטיחים
תמונות אמנות: אליאור דקור
עציצים: המשתלה של דני