כל הרעיונות והסקיצות של המעצבת שמרית קאופמן מתחילים אצלה במחברת נייר ורק אחר כך מתגלגלים לתוכנה. שמרית לא מגבילה את העיצוב שלה לסגנון מסויים, אך בכל סגנון שבו היא מעצבת השאיפה שלה היא לייצר סביבה מינימליסטית, כאשר הבחירות והחלומות של לקוחותיה הם תמיד האתגר הכי חשוב עבורה, והמשימה היא להפוך אותם למציאות שתהלך קסמים במשך שנים רבות אחרי סיום עבודתה.
חמש עובדות
1. נולדתי וגדלתי בצפת ולמרות שאני נשמה אורבנית, החיבור הראשוני שלי הוא תמיד להרים ולטבע.
2. ניו יורק זה המקום המאזן שלי. שם אני מוצאת שקט ומפלט וגם השראה אינסופית וטונות של אנרגיה. יש לי חלום ששמור לגיל הפנסיה: לעבור למנהטן ולהמשיך לעצב שם פרויקטי בוטיק משוגעים.
3. אני בת מזל תאומים. תמיד מעניין אצלי בראש, ואני נוטה לעשות לפחות ארבע משימות במקביל.
4. לראשונה בגיל 40 הפכתי לאמא לילד מדהים ששמו בן, והוא השותף שלי לכל רעיון או יצירה, ובעיקר הוא הכי מצחיק אותי בעולם.
5. אני תמיד אעדיף עפרון על מקלדת. כל רעיון או סקיצה מתחילים אצלי במחברת נייר ורק אחר כך מתגלגלים לתוכנה. מה שהופך אותי לצרכנית אובססיבית של MUJI.
רקע מקצועי
כיום אני בעלת סטודיו לעיצוב פנים שמרית קאופמן, שמביא איתו עולם תוכן עשיר ומקצועי ומבטיח עדכניות וייחודיות. אני בעלת תואר ראשון בחוג לעיצוב פנים של המכללה למינהל. בעבר הייתי ממקימי סטודיו פרטים ושימשתי כשותפה פעילה בו בין השנים 2007-2009, בשנת 2009 הייתי עוזרת הוראה בחוג לעיצוב פנים של המכללה למינהל.
ההתחלה
בצבא הייתי קצינת קשר בגבעתי ומיד עם השחרור השתלבתי בחטיבה הטכנולוגית בחברת התקשורת פרטנר, שהייתה אז בהקמתה. עבדתי שם, אבל הכמיהה ליצירה כל הזמן נשפה בעורפי, ורגע לפני שנרשמתי ללימודי הנדסה תעשייה וניהול, החלטתי ללכת אחרי הלב ולהירשם ללימודי עיצוב פנים.
הסגנון
אני מעדיפה לא להגביל את העבודה שלי לסגנון עיצובי מסויים, אלא אוהבת להתאים את עצמי גם ללקוחות שאוהבים כפרי וגם לכאלו שמעדיפים סביבת מחייה מודרנית. אני אוהבת ללמוד ולהכיר סגנונות חדשים, להקשיב ללקוחות ומתוך העולם שלהם ליצור חלל שהכי נכון עבורם.
ביחד עם כל זאת השאיפה והנטייה העיצובית שלי תמיד תהיה לייצר סביבה נקייה ומינימליסטית. וגם אם אעצב בית קלאסי או בית כפרי – אשתדל לא להעמיס בפרטים. חשוב לי לשמור על שפה אחידה בעיצוב ולכן אני דוגלת בטוטאל דיזיין – תהליך ליווי שמתחיל מהיווצרות הרעיון העיצובי, דרך פיקוח על הביצוע ועד ליצירת חלל מרוהט ומאובזר שבו כל פינה מטופלת.
שייכות
האהבה שלי לעיצוב טבועה בכל בית, דירה, חדר או חלל שאני מעצבת. חשוב לי שהלקוח ירגיש שהבית מותאם לצרכים, לתחביבים ולתחושות שהוא אוהב לחוש בחלל. תחושת שייכות הרבה יותר חשובה עבורי מאשר ליצור תחושה של בית מהקטלוגים.
חיבור
אני אוהבת לקחת את המקום האישי של הלקוח ופשוט לתת לזה ביטוי בחלל. מאוד חשוב לי לייצר בית ייחודי לכל לקוח ולכן אין לי אף פרויקט זהה לקודמו. הייחודיות לא תלויה בתקציב. לפעמים מספיק לתכנן גוף תאורה ייחודי או קיר נגרות, או אפילו רק שימוש בצבע עם אמירה – והם כבר יעניקו את האופי הייחודי לכל הבית.
כל "שיגעון" המובא בפניי על ידי הלקוחות מקבל מענה בכל סגנון שנבחר: קווים נקיים, חללים מסעירים, מינימליזם, אורבאני או כפרי. הבחירות והחלומות של הלקוחות הם עבורי האתגר הכי חשוב, והמשימה שלי היא להפוך אותם למציאות שתהלך קסמים במשך שנים רבות אחרי סיום עבודתי.
חדשנות
הקהל הישראלי נחשף כיום לעולם העיצוב הבינלאומי ואני אוהבת לראות את ההשפעה שיש לעובדה הזו על העיצוב הישראלי. בארץ קיימת כיום יותר זמינות ונגישות לחומרי גמר חדשניים, ובהדרגה הלקוח הישראלי נפרד מהקבעון והשמרנות ואנחנו פוגשים הרבה שילובים נועזים של עולמות הצבע והחומר בפרוייקטים בארץ.
מהנייר אל השטח
אני בעלת מוסר עבודה גבוה, עם הקפדה על דיוק בלתי מתפשר, שיודע להעניק מגוון רחב של פתרונות. האתגר הגדול בעבודה שלי הוא יישום מדויק בשטח של הרעיונות התכנוניים שנראים מושלם על הנייר. זה תמיד נעשה בתוך מגבלות של תקציב, לוחות זמנים ואיכות ביצוע של אנשי מקצוע. עם השנים הקפתי את עצמי באנשי מקצוע וספקים מהשורה הראשונה, המעניקים תוצאות איכותיות ובסטנדרטים הגבוהים ביותר. הצוותים שאיתם אני עובדת נותנים פתרונות בשטח להפתעות שצצות באופן טבעי בכל תהליך ודורשות התייחסות מקצועית ומיידית, והתוצאה הסופית חשובה להם בדיוק כפי שהיא חשובה לי.
גיליתי על עצמי
הדבר הכי מפתיע שגיליתי על עצמי בעבודתי הוא שאני יכולה להיות סבלנית, ולעבור תהליכים ארוכים ומתמשכים עם לקוחות, למרות שבחיי האישים אני מאבדת סבלנות אם אני לא מקבלת החלטה תוך שלוש שניות.
גיליתי גם שאני אוהבת חומרים, ונפעמת בכל פעם מהמקומות אליהם הטכנולוגיה יודעת לקחת את החומר הטבעי. אני נהנית לבקר במפעלים ובתערוכות בעולם, ולגלות עוד ועוד חומרים חדשים.
השראה
אני מאוד אוהבת את העבודות של מרסל וונדרס. הוא מעצב מבריק, שיודע לקחת השראה מהעולמות הקלאסיים ולהמציא אותם מחדש באמצעות עיצוב עכשווי מלא עניין, צבע והומור.
טיפ
ההמלצה שלי היא לא לפחד מתעוזה עיצובית. ללכת אחרי החלום או הפנטזיה (שלי או של לקוח), כי אין דבר שהוא בלתי אפשרי בעולם העיצוב, ובכלל.
עיצוב: שמרית קאופמן
לאתר של שמרית שאופמן>>
לעמוד הפייסבוק של שמרית>>
לחשבון האינסטגרם של שמרית>>
עוד על שמרית קאופמן>>