המעצבת קרן פז יצרה תהליך שנקרא QUICK DESIGN ובמהותו זהו קונספט של עיצוב ממוקד המתבסס על תהליך קצר ומהיר שמתאים בעיקר לאנשים שקצת הולכים לאיבוד בתהליכים ארוכים. התהליך הזה מתיישב בד בבד עם האנרגטיות הגבוהה של קרן, ועם העובדה שהיא אוהבת לראות תוצאות ברורות, וכמה שיותר מהר.
חמש עובדות
1. אני תאומה זהה – חלקתי רחם אחת עם אחותי. אימי מספרת שבגיל צעיר שאלתי אותה איך היה כל כך הרבה מקום בבטן שלה, ואיך הצליחה להכניס שני שולחנות, שני ארונות ושתי מיטות?!
2. בגיל שלוש עברנו להתגורר בניגריה שבאפריקה. התגוררנו שם קרוב לחמש שנים. אני זוכרת את זה כחוויה לא פשוטה. זוכרת את האלימות ברחובות, את הריחות העזים, את העוני הכבד ובעיקר את הפערים החברתיים (מעמדות בין לבנים ושחורים).
3. יש לי יכולת להרגיש ולראות את מי שלצידי ברמה אינטואיטיבית כמעט ללא מילים. הסנסורים שלי פתוחים לרווחה ולעיתים זה קצת על חשבוני, אך בדרך כלל זה יתרון – אני מצליחה לדמיין עד לרמת הריחות והצבעים. הבונדינג שנוצר אצלי עם הלקוחות תוך כדי השיפוץ הוא הדבר הכי חשוב מבחינתי.
4. חברה טובה, שהיא לקוחה שלי לשעבר, צוחקת עלי. היא טוענת שאני מחפשת חברים/חברות ולא לקוחות. יש בזה משהו.
5. הבדיחה גם מספרת שכל תחום בו אני מתנסה ואוהבת אני הופכת למקצוע: התחתנתי ואז הפכתי למעצבת אירועים. בניתי בית ואז הפכתי למעצבת פנים.
ההתחלה
מאז שאני זוכרת את עצמי שנאתי לימודים, וזה נובע מטראומת בית ספר שבה קוטלגתי כלא כמו כולם בעקבות לקויות למידה.
אבא שלי, שראה אותי מעבר לאותיות והמספרים, תמיד האמין בי ואמר שאני לא כמו כולם בקטע טוב ויצירתי. בגיל 12 הוא בחר שאתלווה אליו לאילת כדי שנעצב דירת קיץ שקנו. אני זוכרת איך תלינו, צבענו, סידרנו, איך התרגשתי מברגים, רשתות ודיבלים.
האמונה של אבא שלי בי, ביחד עם האהבה שלי לחומרים ולטקסטורות כנראה היוו את הניצנים הראשונים שהביאו אותי ללמוד בבצלאל ולעסוק במה שאני עוסקת כיום. (סיימתי תואר ראשון בבצלאל במחלקה לצורפות, אביזרים ואובייקטים).
יזמות
במהלך הלימודים בבצלאל התחתנתי. בעקבות עיצוב אירוע החתונה שלי הפכתי למעצבת אירועים. פתחתי עסק עצמאי, כיאה לילדה המגיעה ממשפחת יזמים. עיצבתי מאות חופות, שולחנות, סידורי פרחים, ורחבות ריקודים. זה היה עסק מצליח ומהנה. שילבתי בו יצירתיות ואת אהבתי לחומרים בלתי קונבנציונליים.
עיצוב פנים
כשבנינו את ביתנו, בעודי בהריון ראשון – התאהבתי בתהליך יצירת בית שהיה מרתק עבורי. ההתאהבות בתחום הייתה כה חזקה עד שהחלטתי להתמקצע בנושא. נעזרנו בצמד אדריכליות, שהיו מקור השראה עבורי. הן נתנו לי דרור להביע את היצירתיות והאהבות שלי. אז לאחר התואר הראשון החלטתי לעשות לימודי תעודה בעיצוב הפנים. למדתי במכללת אורט בכפר סבא.
צבע
סיפור קצר שוב על ניגריה שמסגיר את תפיסתי לגבי צבע. כפי שציינתי קודם, בילדותי התגוררתי בניגריה ושנאתי את התקופה הזו. את הניתוק מהארץ, את העוני, האלימות, הריחות, שנאתי אפילו את הצבעים שבדגל שלה – ירוק, לבן. בחרתי בקפידה צבעים אחרים.
לימים, כרטיס הביקור שלי עוצב בגוונים של ירוק ולבן. גיליתי שבחרתי "לחווט" מחדש את הגוונים הללו. ירוק כבר לא מסמל מדינה קשה לעיכול אלא מסמל פריחה, שגשוג, התחדשות, אביב.
כיום, כשלקוחות שואלים אותי באיזה צבע כדאי לצבוע אני תמיד מחזירה אליהם את השאלה, מספרת להם בקצרה את הסיפור, ומבקשת שיבחרו צבע שנעים להם ושלא ילכו בהכרח אחרי טרנדים. הצבע הירוק בחיי הפך רלוונטי רק אחרי שהתאהבתי בו .
ייחוד
QUICK DESIGN הוא קונספט שנולד בכדי לעזור לעצמי להתמודד עם אתגרי הקשב וריכוז שיש לי. יצרתי חבילות עיצוב קצרות, מהירות וממוקדות. אני מתרגשת סידרתית, אוהבת להיות בתזוזה ובאנרגיות גבוהות ויודעת לסחוף אחרי ולהדביק את הלקוחות שלי באנרגיה הזו. לשמחתי, גיליתי ש-QUICK DESIGN טוב ומתאים להרבה א.נשים.
כיום, אחרי קרוב ל-20 שנות ניסיון ו-49 שנות חיים, אני יודעת להרחיב את הגבולות של עצמי ומלווה א.נשים גם בשיפוצים ארוכים יותר.
השראה
אבא שלי הוא ההשראה שלי. אוטודדיקט, מוכשר ויצירתי. חצר המשק של הוריי עמוסה בפריטים, חפצים, שהפכו את ייעודם וגורמים לכל עובר-אורח לחייך ולהתנסות.
הלקוחות
רוב הלקוחות שלי הם בעלי טעם משובח ואני רק עוזרת להם לדייק את עצמם, להביא את מי שהם. את מה שהם אוהבים. את האגו השארתי אי שם, בתחילת דרכי המקצועית.
בפרויקטים קצרים מהירים וממוקדים אני מקבלת פידבקים שהלקוחות מרגישים כמו ילדים שהלכו עם אמא לבקר בחנות ממתקים. הם מרוצים שהצליחו לצאת עם ידיים מלאות ולא התבלבלו מעומס ההיצע.
לא אחת קרה, שהלקוחות בוחרים לעשות הסבה מקצועית ולעסוק בתחום, בעקבות התהליך המשותף שאנחנו עוברים יחדיו.
השבוע בהליכת בוקר פגשתי לקוחה לשעבר שכיום עושה חייל ונהנית מהמקצוע החדש שרכשה לעצמה. היא סיפרה לי איך הייתי השראה בשבילה.
אם לא הייתי עוסקת בעיצוב, אז בטח הייתי…
מטפלת באומנות, שזה בעצם המקצוע של אחותי התאומה. אגב, בעיניי מאוד זהו תחום דומה מאוד לתחום העיסוק שלי – העצמת לקוחות וחיבור לעצמם דרך בניית ביתם.
בית החלומות
אני רוצה לעצמי בית קטן, "בית סבתא". צנוע, מפלס אחד, ממוקם מול הנוף הפתוח. שאוכל להכניס בו צבעים, אוספים ופשטות נעימה. אני מייחלת כבר למצוא ולקנות את הבית בשבילי.
כיום אני גרה בדירה שכורה, ומדמיינת את הבית שהוא האחד בשבילי, שהוא בול במידותיי, בול מתאים לתקציבי. כזה שאוכל להפוך לבבואתי.
טיפ
להתחבר ללב ולא לטרנדים. הלב נשאר, הטרנדים חולפים.
טיפ נוסף: אני תמיד מזכירה בעדינות כמה חשוב להכניס פרופורציות כאשר ניגשים למלאכת הבחירות, ומכניסה הרבה קלילות ופאן לתהליך. כי הרי אפשר להחליף בעל/אישה כשלא מרוצים, אז מה זה להחליף כרית או צבע קיר?
עיצוב: קרן פז
לאתר של קרן פז>>
לעמוד הפייסבוק של קרן>>
לחשבון האינסטגרם של קרן>>
קרן האחת והיחידה במינה, מוכשרת יצירתית בטירוף, גם חברה!! אני לא זזה בלעדיה בדום בחירה עיצובית. ממליצה בחום
השיטה שקרן פיתחה
הוכיחה את עצמה
והדרך שלה
שכוללת
התלהבות,יצירתיות,חשיבה מקורית מחוץ לקופסא
והכל בשמחה ובתשוקה
והתוצאות מדברות בשם עצמן
מושלמת
התמזל מזלי שקרן עיצבה את ביתי בשיטה המהירה שלה היא סחפה אותי איתה למרתון עיצובי שהתאים לאופי ולזמן שלי מעבר לכך שקלטה את הטעם שלי ועיצבה לי בית שמתאים לי בדיוק. בעיצוב שלה גרמה לי להתאהב בבית שלי
מעצבת מוכשרת ומיוחדת במינה שאי אפשר שלא להתאהב בה ובבתים שהיא מעצבת…