האדריכלית עדי יואל אוהבת לטייל בעולם ולקבל השראה מגילוי ערים, רחובות וסמטאות. גם הביקורים באתרי הבנייה והשיפוץ אהובים עליה במיוחד, כשהיא מתרגשת בכל פעם מחדש לראות כיצד מחשבה ושרטוט מתהווים למציאות של עיצוב ופונקציונליות השזורים זה בזה.
חמש עובדות
1. אני נשואה ואמא של נוגה, שוהם ולוטם. שמחה מאוד לגדל שלוש ילדות חזקות ועצמאיות, שרואות אמא שמגשימה את עצמה מדי יום בעבודה שהיא הכי אוהבת בעולם.
2. אני בת לאבא קונסטרוקטור לעבודות מתכת, ומגיל קטן הייתי חשופה לעולם הבנייה, לחשיבה ההנדסית ולעולם החומרים. אני משתדלת ללמוד, להיחשף ולהתפתח כל הזמן ואוהבת לבקר באתרי בנייה – מרגש אותי בכל פעם מחדש לראות כיצד מחשבה ושרטוט מתהווים למציאות.
3. אני אוהבת את המשפט "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו", אבל במקרה של העיסוק שלי, אני חייבת להגיד שאפשר גם להסתכל על הקנקן וגם על מה שיש בו, כי המבנה והעיצוב הם יחידה אחת.
4. אני אוהבת לטייל בעולם ולחקור ערים, לגלות רחובות וסמטאות. לראות איך אנשים אחרים חיים, לקבל השראה.
5. אני משתדלת לפתוח את הבוקר שלי בספורט. כמו בעבודתי, גם בספורט אני משתדלת ללמוד תחום חדש בכל פעם – בימים אלו אני עוסקת באימון פונקציונלי, יוגה, שחייה וגלישה.
ההתחלה
למדתי אדריכלות באוניברסיטת אריאל וקיבלתי תואר B.Arch. בסוף הלימודים עבדתי כעשר שנים במשרדי אדריכלים, שם צברתי ניסיון רב בבניה רוויה, בניה פרטית וציבורית בקנה מידה גדול. במקביל עברתי סטאז', על מנת להיבחן ולקבל תעודת רישוי המסמיכה אדריכלים לרישיון בניית כל סוגי המבנים. לקחתי חלק בתכנון מבני ציבור ובנייני מגורים גדולים ומרתקים, צברתי ניסיון והתמקצעתי במערכות בניין מורכבות. ההתעסקות במבנים גרמה לי לרצות לעצב את פנים הבניין והדירה בדיוק כמו את החוץ. הרצון הזה הביא אותי לצאת לדרך עצמאית ופתחתי משרד לאדריכלות ועיצוב פנים.
לכל בית סיפור
הסגנון שלי מורכב משלל גורמים שלא ניתן להפרידם. החל מהתייחסות לכל לקוח שמגיע עם סיפור משלו, דרך הבית עצמו, השימוש באור, המיקום, החומרים, הטקסטורות, הזמן, והתקציב. לכן, כל פרויקט שונה. לכל בית סיפור אחר ופלטת צבעים שונה. אני משתדלת להכניס חומרים ואלמנטים שונים מבית לבית – אבל כמובן שהכל נעשה בהתאם לטעם, הרצון והפתיחות המחשבתית של הלקוחות.
עיצוב פנים הוא חלק בלתי נפרד מעבודת האדריכלות. הוא מתחיל בפרוגרמה, בחלוקת החלל ובכל המערכות במבנה. כדי ליצור חלל שהוא לא רק יפה, צריך להבין שהמבנה והעיצוב הם יחידה אחת. וכך, החלל שנוצר במחשבה, קורם עור וגידים בשרטוט והופך לבית מעוצב ופונקציונלי גם יחד.
חפצים
בשנה ב' בלימודי אדריכלות היה לנו קורס בעיצוב בסיסי, והמטלה היתה לבנות מודל למושג בית. לאחר התלבטות רבה בשאלה מהו בית עבורי, הבנתי שהבית שלי יכול להיות בכל מקום, אבל אני צריכה את האנשים שלי ואת החפצים שלי. גיליתי שאני יכולה להפוך כל מקום בעולם לבית, אבל אצטרך עבור זה מספר פריטים שעוברים איתי כבר שנים: הספרים שלי, הספרייה, תמונה מסוימת ועוד. החפצים שאנחנו אוספים לאורך השנים הם בעלי משמעות עבורנו, יש להם רבדים, עומק, עניין, סיפור, והם חלק משמעותי ממה שיהפוך את הבית לשלנו. התפקיד שלי הוא לתת להם את הביטוי המתאים במרחב.
מחוץ לקופסא
בכל פרויקט יש אתגר. לפעמים זהו גודל החלל, לפעמים אלו הרצונות של הלקוחות שמתנגשים זה בזה, ולפעמים תקציב. האתגר שלי הוא להגיע לפתרון שיהיה הכי מתאים מבחינה עיצובית ופונקציונלית, וירצה את כל הצדדים בתוך המגבלות. הפתרון בדרך כלל יהיה זה שיגרום לנו לחשוב מחוץ לקופסא.
השראה
כאישה בעולם האדריכלות (בשונה מעיצוב פנים) הרגשתי שעליי להוכיח ולהיות נוכחת יותר. בפרסומים של מיה טבת דיין – סופרת, משוררת ופמיניסטית אקטיבית – מצאתי הרבה השראה. במשפטים שלה הרגשתי הרבה פעמים מחוזקת, ועם רצון גדול להמשיך להראות שאנחנו שוות ערך ולספר סיפור חדש.
גם השורה מהשיר של אריק איינשטיין – "אני ואתה, נשנה את העולם, אני ואתה, אז יבואו כבר כולם", מדבררת את תפיסת העולם שלי. אם נעשה שינוי, גם אם הוא קטן ולכאורה חסר משמעות, נוכל להשפיע. זה יכול להתחיל בסביבה והמרחב ולהגיע עד לאנשים שמקיפים אותנו.
טיפ
לכל אחד יש סיפור. לא לכולם תמיד נעים לשתף בתחילת הדרך את הסיפור הזה עם האדריכל או המעצב, אבל מניסיוני, ככל שהלקוח יהיה פתוח יותר – כך יהיה אפשר להתאים לו את העיצוב המדויק עבורו.
עיצוב: עדי יואל
לעמוד הפייסבוק של עדי>>
לחשבון האינסטגרם של עדי>>