המעצבת שירה אורן מסטודיו SHIKOYO מאוהבת בתרבות היפנית ומושפעת מעקרונות האסתטיקה היפנית, מגיל קטן עיצבה את ביתה ואת בית החברות, וכשהוריה תכננו את בית המשפחה היא הייתה מתגנבת בעודה ילדה לפגישותיהם עם האדריכלית, כשהיא מוקסמת מהשפה העיצובית ומהסקיצות.
חמש עובדות
1. נשואה לגיא ואמא לשי, אייל ולאיתן. נולדתי בכפר סבא וגם היום מתגוררת בה.
2. מחוברת לאורח חיים עירוני; אוהבת להיות קרובה לסופר, לרופא, להיכל התרבות. פעילה מרכזית בוועד למען שימור מבנה עמל ובצוות הליכות ג'יין-כפר סבא.
3. מתרגשת מדברים קטנים: מציור, מזווית מקסימה של מבנה, גוון של שמיים, חיבור של חומרים.
4. מלקטת פריטים, אוהבת פריטים שיש להם עבר, שומרת ריהוט מסבתא וכלי אוכל של פעם.
5. מאוהבת בתרבות היפנית ובעלת תואר בלימודי יפן. מושפעת מהשפה ועקרונות האסתטיקה היפנית.
ההתחלה
אני בוגרת החוג ללימודי אדריכלות ועיצוב פנים במכללת אסכולה-מימד – המכללה לאמנות ועיצוב ת"א, הנדסאית אדריכלות רשומה ובעלת תואר ראשון במסלול אמנות רב-תחומית ובחוג ללימודי מזרח-אסיה (מסלול לימודי יפן).
הקמתי את הסטודיו ב-2013, לאחר שרכשתי ניסיון רב בתכנון אדריכלי ובעיצוב פנים במשרדים מובילים ורכשתי ידע במגוון תחומים; בבר אוריין אדריכלים התנסיתי בבנייה רוויה ושימור מבנים, אצל ניבה לייכטר בתכנון חללים מסחריים ובנייה פרטית, ובהמשך בתכנון ועיצוב פנים של מגורי יוקרה אצל אירמה אורנשטיין.
שלוש שנים עבדתי בפורמה, חברת בניה המתמחה בעבודות גמר באיכות גבוהה בתחום מגורי יוקרה, משרדים ומבנים לשימור – אז ממש למדתי את השטח. לאחר לידת ביתי הבכורה, פתחתי את הסטודיו המבוסס על עקרון של פרויקט מותאם אישית לכל לקוח.
SHIKOYO
סטודיו SHIKOYO מספק תכנון אדריכלי מלא, החל מזיהוי הפוטנציאל של הנכס, דרך בדיקת חלופות תכנוניות, הצעת סקיצות ראשוניות, תוכניות עבודה ועד לליווי בבחירת חומרים ופיקוח על הביצוע, תוך ירידה לפרטים והקפדה על רמת ביצוע גבוהה ביותר.
העיצוב שלי תמיד מתאפיין בשפה ובקו עיצוב ברור ונקי. לא נסחפת אחרי טרנדים, אלא עובדת עם חומרים וצבעים שמתחברים להרמוניה, לסיפור. תהליך העבודה משולב יחד עם הלקוחות – אני מזמנת לעצמי לקוחות נחמדים ונהנית מהעבודה המשותפת.
צבע וחומר
אני מאמינה גדולה בגוונים מונוכרומטיים כבסיס; לבן, אפור-בטוני, עץ ואוהבת לשלב נגיעות של פסטל. את הצבע אני משלבת למשל בכורסא בודדת, במזנון או ספרייה מעוצבת וכמובן גם בטקסטיל ובאביזרים. אני חוקרת את החיבור בין אישיות לצבע – גיליתי שיש גוונים שמאד מתאימים לאנשים.
בנושא חומרים – מאמינה מאוד בחומר עצמו ומשכנעת את לקוחותיי לבחור בחומר ה"אמיתי" ולא בדמוי בטון או עץ.
הרגע בו הבנתי שאני רוצה לעצב
מגיל קטן הייתי מעצבת ומשנה את החדר שלי, את הסלון בבית, מארגנת את החדרים של החברות. נשמתי אמנות ועיצוב מהבית. לסבתא הייתה חנות קלאס – כלים מעוצבים ואביזרים. זוכרת כשהורי תכננו את בית המשפחה התגנבתי לפגישות שלהם עם האדריכלית, מוקסמת מהשפה, מהסקיצות.
חיבורים
כשסיימתי את לימודי התואר הראשון באמנות חשבתי ללמוד הוראת יוגה. בסוף נרשמתי לתחום העיצוב, אבל לא וויתרתי והשלמתי לימודים כמורה ליוגה והעשרתי את עצמי כמטפלת באמצעות נשימה ועוד. יש קשר בין העולמות, כשאני מתכננת בית אני מקשיבה ללקוח ומכניסה את הפן הרגשי לתהליך.
מרגש
כל הפרויקטים שלי בסטודיו כרגע הם לקוחות חוזרים – אני מתרגשת כשלקוח פונה אלי אחרי כמה שנים ומבקש להתחיל יחד תהליך חדש. אולי יש איזושהי נוסחה שפשוט עובדת? זה בהחלט מרגש אותי.
פרוייקט החלומות
חולמת על פרויקט שמשלב בין האהבות שלי: מבנה לשימור שיש בו אתגר גדול לתמרן בין מרכיבים קיימים לחדשים, או פרויקט חברתי שיש בו הטמעה של ערכים חברתיים, קהילתיים.
לא מוותרת על
גופי תאורה. הם חייבים להיות חלק מהעיצוב כי הם אלו שמעניקים את האווירה בבית – אפשר לשלב בהם תמיד נגיעות של צבע, צורה, מרקם.
השראה
יש באמן והפסל, זוכה פרס ישראל דני קרוון, שנפטר ממש לפני חודשים ספורים, סוג של רב-תחומיות שמרתקת אותי. עבודותיו המוקדמות מעולם הציור והפרסקו, בהמשך עיצוב תפאורות ובעיקר אדריכלות נוף מתוך נגיעה פיסולית-אדריכלית. התבליטים והפסלים הסביבתיים, אם בתוך המבנה או בחוץ, "פיסול למקום" קו נקי ומינימליסטי, גיאומטריות פשוטות שעוברות דרך החלל ומעניקות בו חוויה נוספת.
אני גם מתרגשת מאדריכלות מודרנית, ממבנים לשימור בארץ מראשית הדרך כמו בית ויצמן של אריך מנדלסון, אשר משלב גם אדריכלות וגם עיצוב פנים עד לרמת הטקסטיל.
מפרגנת
עוקבת אחרי הרבה אדריכלים ומעצבים. בחירה קשה. יש בעבודות של סטודיו 37 משהו שמחפש ויוצא מהקופסא, ויחד עם זאת בבסיס מרגישים את הקו האדריכלי הברור שלהם.
טיפ
ממליצה לשלב פריטים אישיים בבית: פריטי אמנות, משהו שמרגש אתכם, שמשקף אתכם. בסופו של דבר זה בעצם מה שמכניס את הנשמה והאופי לחלל.
עיצוב: שירה אורן
צילום: ליאור אביטן
לאתר של שירה אורן>>
לדף הפייסבוק של שירה אורן>>
לאינסטגרם של שירה>>