נעמה עילם

האדריכלית ​נעמה עילם חיה ונושמת אדריכלות, אמנות ועיצוב מאז שהיא זוכרת את עצמה. בעבודתה היא משלבת תפיסה מרחבית, חשיבה יצירתית, רגישות ונסיון מקצועי רב שנים, שמאפשרים לה להציע ללקוחותיה רעיונות תכנוניים מעוצבים בראייה הוליסטית.

www.pnim.co.il
צילום: מוניקה פיץ

קצת עליי 

1. אני מאוד אוהבת זריחות, ומשתדלת לקום כל יום לכמה רגעים של שקט ויופי לפני שהיום מתחיל והבית מתעורר.
2.
השלב האהוב עלי בתהליך התכנון הוא שרבוט סקיצות ידניות בעיפרון, זו דרך שלי לחשוב אינטואיטיבית כשהיד והעין מחוברות.
3. אוהבת דברים יפים ומשתדלת להקיף את עצמי בהם. את חלקם אני עושה בעצמי, וכבר יצא שעיצבתי קולקציות של בגדים ללא תפירה ופסלים מכלים שבורים. לבגדים שאני מעצבת אני מתייחסת כאל חללים שנעים בתוכם, ומבחינתי הם נמצאים בהמשך הרצף של עיצוב אדריכלי, כמרחב אישי לאדם אחד.
4. אני משתדלת בכל פרויקט לחבר את הלקוחות ישירות עם אמנים או מעצבים ישראלים לרכישת אמנות לבית. הדיאלוג הישיר בין האומן לבעלי הבית מייצר חוויה עמוקה של בחירת עבודת אמנות מדויקת.
5. יש לי סבא שהיה ממקימי קיבוץ וגר תקופה במערה בנגב, וסבא שלימד בטכניון וגר בבית באוהאוס על הכרמל. אלה השורשים שלי, ובזכותם האדריכלות נראית לי כמרחב יצירתי שבו אני נעה בין המוקפד והמתוכנן לפרום והאקראי. 

www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל

אדריכלות

ללימודי האדריכלות הגעתי מייד אחרי הצבא. החלום שלי היה ללמוד בירושלים, בבצלאל, ולא הייתה מאושרת ממני כשהתקבלתי ללימודים. לאחר הלימודים עבדתי במשרד ארנון אדריכלים שם התמחיתי בתכנון בגישת ה-Total design, משלב התכנון הראשוני ועד אחרון הפרטים. במקביל, המשכתי ללמוד ולעסוק באמנות ועיצוב, ובשנת 2015 פתחתי את הסטודיו שלי לאדריכלות ועיצוב.
אני אדריכלית מלידה, את הפרויקט הראשון שלי תכננתי כשהייתי בת 7, זה היה תכנון מחדש לבית הספר בו למדתי. חשבתי שזה יהיה רעיון מצוין ללמוד בכיתה עגולה, ואני עדיין חושבת כך. אז עוד לא ידעתי שיש דבר כזה שנקרא אדריכלות. את זה למדתי בתיכון כשהייתי במגמת אמנות, ונחשפתי לראשונה בלימודי תולדות האמנות למקדשים המצריים והיוונים העתיקים. את עבודת הגמר לבגרות עשיתי על בניני הבאוהאוס בתל אביב, וכשהגיע זמני לבחור כיוון לחיים וללימודים לא הייתה לי שום התלבטות. 

www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל

ייחוד

אני מאמינה שהשלב החשוב ביותר הוא התכנון הראשוני ומיצוי בחינת החלופות התכנוניות. אני נהנית לחשוב באופן יצירתי מחוץ לגבולות המקובלים, להתמודד עם אתגרים תכנוניים ונרגשת בכל פעם מחדש מהתהליך המשותף של גילוי האלטרנטיבות בחלל ומיצוי הפוטנציאל שלו. העיצוב משתלב אצלי בתכנון האדריכלי בשלב מוקדם מאוד של התהליך ומשלים אותו. השילוב שלהם הוא שמאפשר ללקוחותיי לקבל את המקסימום התכנוני והעיצובי, במינימום של מאמץ ועלות. אני קוראת לצורת החשיבה הזו "מקסינימום", מקסימום תוצאה במינימום מאמץ. סגנון העבודה שלי אישי ומוקפד, ואני לא בהכרח מתאימה לכולם. הלקוחות שבוחרים לעבוד איתי הם בדרך כלל דעתניים, יצירתיים ובעלי מעוף, בעלי נכסים העומדים בפני שיפוץ עמוק ויסודי. 

www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל
www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל

פיסול

הסטודיו בו אני יוצרת נחלק לשניים: משרד אדריכלות בחלקו האחד, סדנת עיצוב ופיסול בחלקו השני, ואני מחלקת את הזמן שלי בין שניהם. לפעמים אני עמוסה בעבודה אדריכלית והפיסול זז הצידה, אבל הוא תמיד שם בשבילי כשאני רוצה לחזור.

www.pnim.co.il
צילום: נעמה עילם

מרגש

יש רגעים שמרגשים במיוחד, כמו למשל כשאני מצליחה לפצח אתגר תכנוני מסוים ולהציע ללקוחות פתרון מוצלח לבעיה שמטרידה אותם. בכל פגישת ייעוץ שמתי לעצמי למטרה לשמוע לפחות פעם אחת את המשפט: "וואלה, לא חשבתי על הכיוון זה!" כי ככה אני רואה את התפקיד שלי, להציע רעיונות שאף אחד אחר לא יכול לחשוב עליהם..
דבר נוסף שמרגש אותי בשנים האחרונות הוא כשהאמנות שאני יוצרת בסטודיו מוצאת את מקומה בפרויקטים האדריכליים שלי. הפסלים שלי הם אחד הפריטים האחרונים שנכנסים לבית אחרי תקופה ארוכה של תכנון וביצוע, ומהווים עבורי סגירת מעגל רגע לפני פרידה.

www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל
www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל

צבעים וחומרים

תהליך העיצוב שלי מחובר במהותו להבנה עמוקה של חומרים ותכונותיהם, ובעיקר לחיבורים ביניהם, בין אם בקומפוזיציות או בפרטי בנין. כמו צייר שעובד עם פלטת צבעים – לוח עליו הוא מכין לעצמו את הגוונים שלו – כך גם אצלי. מבחינתי צבע הוא חומר, ואני משלבת אותו בפלטת החומריות והצבעוניות שאיתה אני עובדת. לכל פרויקט אני יוצרת פלטת צבעוניות וחומריות, הכוללת את חומרי הגמר והגוונים הנבחרים.

www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל

פרוייקט החלומות 

הייתי שמחה לתכנן ללקוחות זוג בתים – אחד לימות השבוע והשני לסופ"שים. אני מכירה זוג מקסים שחי כך (אוהבת אתכם, אבא ואמא) וזה נראה לי פשוט נפלא. הייתי שמחה גם לתכנן חלוקה של בית לשתי יחידות, וכל פרויקט שמצריך התמודדות עם אתגרים תכנוניים וחשיבה יצירתית מחוץ לקווים המקובלים.
חלום נוסף שלי הוא לקבל הזמנת עבודה פתוחה ליצור מרחב ללא הגדרה או גבול של תיפקוד או תקציב, שיהיה מיצב אדריכלי אמנותי. 

www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל
www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל

אתגרים 

אני מאמינה שהתמודדות עם אתגרים, ויציאה מאזורי הנוחות, היא שמאפשרת לי לגדול ולהתפתח ולהפיק מעצמי את המקסימום. בימים אלה למשל אני מגדילה את המשרד ואת תחומי העיסוק שלנו גם לתחום עיצוב משרדים, במקביל להמשך ההתמחות בתחום המגורים. אדריכלות מהותה התמודדות עם אתגרים, לפעמים האתגר הוא במבנה מורכב או בעייתי, לעיתים בניהול תקציב מהודק או בהתנסות בפרויקט מסוג חדש, בכל פרויקט יש אתגרים חדשים ותהליך היצירה הוא הרפתקה. אין פתרונות קסם. מדובר בתהליך מורכב שבסופו סיפוק גדול.

www.pnim.co.il
צילום: טטיאנה פאוטוב

פריט שלא אוותר עליו

אני משקיעה הרבה מחשבה ומאמץ בתכנון מפורט של נגרות מותאמת אישית. זה חלק משמעותי של הפרויקט, שנמצא כשכבה נוספת בין הקירות לחללים, ותכנון נכון שלו מאפשר ללקוחות להתאים את החלל לצרכיהם ולרצונותיהם בצורה מדויקת ביותר. ההשפעה של הנגרות על החיים בבית משמעותית מאוד הן ברמה העיצובית, בפרופורציות בחלל, בסגנון העיצובי, בגוונים ובחומרים שאנחנו בוחרים, והן ברמה הפרקטית של התאמת החלל לחיים בו, לצרכי האיחסון, השימוש, תצוגה, קריאה, עבודה ועוד, כל בית בהתאם לדייריו.

www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל
www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל

הייתי רוצה לעצב את 

הבית של מעצב האופנה היפני יוז'י יממוטו Yohji Yamamoto. אני לא יודעת למה, אבל העבודות שלו מרגשות אותי בצורה בלתי רגילה. אני מרגישה שהיצירה שלו מדברת בשפה ייחודית, מזוקקת, עם הרבה קווי דמיון לאדריכלות, והייתי שמחה להזדמנות לדיאלוג. 

www.pnim.co.il
צילום: שירן כרמל

טיפ 

לא  להתפשר בכל מה שקשור למבנה ולתשתיות הבית. את מירב המאמץ להשקיע בתכנון ובחלוקת החלל. מערכות החשמל והאינסטלציה, החלונות והדלתות, הריצוף והחיפויים הם הבסיס לעיצוב, והם צריכים להיות איכותיים ועל-זמניים, אבל לא שמרניים. החלל האדריכלי הוא המרחב בתוכו אנחנו חיים ומשתנים במשך הזמן, והמעטפת הזו מאפשרת לנו להשתנות בתוכה, ואת עיצוב הפנים אנחנו מתאימים לדינאמיות של חיינו. אז לא לפחד, להתחבר יותר לטעם האישי ופחות לטרנדים ולאינסטגרם, לשחק בצבעים וטקסטורות, להנות ולקחת את הדברים בקלות ועם הומור. 

עיצוב: נעמה עילם
לאתר של נעמה עילם>>
לעמוד הפייסבוק של נעמה>>
לאינסטגרם של נעמה>>
עוד על נעמה עילם>>

 

תגובה אחת

  1. אילה

    אהבתי את הראש שלך וצורת החשיבה שלך. עיצוב נקי ומקסים