המעצבת נטע גבאי לא מוותרת בפרוייקטים שלה על פריטים עם הסטוריה משפחתית, היא אוהבת מאוד את "שלב פיצוח הפרוייקט" וכל תהליך עיצובי שלה מתחיל עם דף ועפרון. את חייה המקצועיים החלה נטע כמפתחת תכניות הדרכה, ולאחר מסע מעניין בעולם העיצוב הגשימה את עיסוקה בעיצוב פנים.
חמש עובדות
1. אני נשואה ואמא לארבעה ילדים וכלב. כל בני הבית סובלים מהפרעת קשב – על הקושי והקסם שבדבר אני יכולה לכתוב ספר.
2. אחת לכמה שבועות אנחנו אורזים את עצמנו ונוסעים לטיול עם לינה בשטח בדרום או בצפון.
3. אני מתנדבת כרונית. שנת שירות, ועדי כיתה, הנהגת הורים ובישולים בטיולים של הצופים.
4. יש לי אהבה גדולה לסיפורים, תמונות וזכרונות משפחתיים. אני מקפידה לשמר אותם וגם לשלב אותם בבתים שאני מעצבת ומלבישה.
5. כל פרויקט עיצוב שלי מתחיל בדף לבן ועיפרון רישום. העבודה האינטואיטיבית עם העיפרון על הדף עושה לי סדר במחשבות ומאפשרת לי להתחבר לסקיצה באופן חופשי. אחרי שהמחשבות בראש מסתדרות, אני מעבירה את הסקיצה לתוכנת השרטוט.
ההתחלה
את חיי המקצועיים התחלתי בתור מפתחת תכניות הדרכה. ביום עסקתי בפרוייקטים של חינוך בלתי פורמאלי והדרכה בחברות מסחריות, ובשעות הפנאי הייתי יוצרת, מעצבת ועוסקת באמנויות שונות. אני בוגרת תואר ראשון בתולדות האמנות ובחינוך מאוניברסיטת חיפה ותואר שני בפיתוח תכניות לימודים מאוניברסיטת ת"א. בנוסף, למדתי הנחיית קבוצות. כנערה למדתי במגמת אמנות פלסטית בתיכון תלמה ילין.
אחרי לידת ביתי השנייה, החלטתי להפוך תחביב למקצוע, ואחרי מסע של כמה שנים בהן למדתי תפירה ותדמיתנות, עבדתי בסטודיו לעיצוב תלבושות תאטרון, עסקתי בעיצוב אלבומים ופתחתי עסק של עיצוב תיקים ומחברות – החלטתי שאני הולכת ללמוד עיצוב פנים. למדתי במכללת קווים שלימים נסגרה ותוך כדי הלימודים כבר התחלתי לעבוד עם לקוחות פרטיים.
ייחוד
אני תמיד אחשוב קודם על מה יהיה נוח וישרת הכי טוב את היומיום של המשפחה והבית, ורק אחר כך איך זה משתלב בסיפור העיצובי. אני אוהבת עיצוב שמשקף חיים אמיתיים ונוגע באנשים.
צבע וחומר
מבחינתי צבע זה רגש. הוא נובע מרגש וגם יוצר רגש. צבע יודע לספר את הסיפור של בני הבית ולייצר את האווירה המשפחתית. לפעמים צביעה של קיר אחד בבית יכולה לשנות את כל התחושה בבית. השימוש בחומרים וטקסטורות שונות נותנות לבית את העומק שלו.
מרגש
חברה רצתה לעשות שינוי בבית שהרגיש מאוד קטן למשפחתה והתקציב היה מאוד מוגבל. אחרי הבנת הצרכים וסגנון החיים של המשפחה הצעתי שינוי בחדרים, ויצאנו יחד ליום קניות שכלל הזמנת ארונות, רהיטים וביקור באיקאה. אחרי כמה שבועות של מהפכה בבית, צביעה של קירות והתקנה של רהיטים, היא כתבה לי שהיא לא יכלה לתאר לעצמה איך שינוי קטן במראה הבית, שינה לה ולמשפחתה את החיים. "פתאום הבית מרגיש גדול יותר, לכל אחד מבני המשפחה יש פינה משלו ונוצר לנו מרחב משפחתי שהיה חסר". לעשות לאנשים שינוי משמעותי בחיים זה מרגש.
מלקטת
תהליך הליקוט של הפריטים, תמיד מתחיל ממה שקיים וחשוב ללקוח לשמר מהעבר. אלה הפריטים שבונים את הסיפור של הבית. זאת נקודת המוצא, ומשם אני ממשיכה ללקט צבעים, אביזרים וטקסטורות שישתלבו בשפה העיצובית וידייקו את החלל.
אתגרים
כמעצבת פנים ומלבישת בתים אני נדרשת לגמישות מחשבתית כדי לצלוח את האתגרים המקצועיים העומדים בפניי. אף פרוייקט לא דומה לקודמו ויש שונות רבה ביניהם. זה דורש כל הזמן להתחדש, להתעדכן, ללמוד ולהמציא את עצמך מחדש.
בתהליך העבודה אני מרגישה הרבה פעמים כמו מנצח שעומד מול תזמורת של נגנים שרק החיבור ביניהם יוצר את המנגינה שנשמעת בסוף. אני באה במגע יומיומי עם בעלי מקצוע, ספקים ובתי עסק שמזמנים לי מפגשים מגוונים עם עולמות שונים ודורשים ממני לתת לכל אחד את היחס והמענה שימצו את פוטנציאל הפרוייקט.
פריט שלא אוותר עליו
תמיד אחפש את אותו פריט שעובר במשפחה ומספר את הסיפור האישי של בני הבית.
הפיצוח
השלב האהוב עליי הוא זה שאני קוראת לו "שלב הפיצוח". זה בעצם הרגע שבו מגיעים לסקיצה הנבחרת והכל מתיישב כמו שרצינו ואנחנו מתחילים את תהליך העבודה לקראת ביצוע.
השראה
היומיום שלי מספק לי הרבה מאוד השראה, ועם זאת לעתים אני מרגישה צורך לצאת ולחפש השראה. טיולים בטבע, ביקור בתערוכות ושוטטות בשווקים ומטבחים. חוויות שונות מעוררות אצלי השראה ואני מחפשת דרכים להפוך את אותם רגעים לעיצוב. הרגע הזה שבו אני רואה משהו שמדבר אליי ומרגש אותי, הן מהפן העיצובי והן מהפן הפרקטי שלו ואז אני מטמיעה אותו באחד העיצובים שלי, הוא רגע נעים ומעורר.
הייתי רוצה לעצב את הבית של
מישהו שהוא איש משפחה, עוסק בבישול, אוהב לארח ומחובר לטבע כמו השף ג'יימי אוליבר. הוא אדם שמדבר בגובה העיניים ומתייחס לאוכל כצורך בסיסי ודבר יומיומי. הוא מדבר על תזונה בריאה על גידול עצמי של ירקות ועל ערכים של שמירה על הטבע, על הסביבה ועל הבריאות.
חלומות
הייתי רוצה לחזור ולעסוק באמנות ואולי גם לשלב אותה בפרוייקטים שאני מעצבת ומלבישה. כיום הילדים עדיין קטנים והחיים עצמם עמוסים מאוד, אך מעריכה שאגיע גם לשם.
מפרגנת
מירב שטיינברג היא חברה טובה שהכרתי בקורס הלבשת הבית של גילי אונגר. מעצבת פנים שבאה מעולם האופנה והטקסטיל והעיצובים שלה מאוד מדברים את השפה הזאת. אנחנו עובדות הרבה בשיתוף פעולה ואני לומדת ממנה כיצד להסתכל באופן טוטאלי על פרוייקט ולרדת לרזולציות הקטנות ביותר של העיצוב. זו חוויה מיוחדת למצוא אדם שאתה מתחבר אליו ומצליח לעבוד איתו בשיתוף פעולה פורה ושוויוני.
טיפ
תמיד לזכור שהבית משרת אותנו ולא אנחנו את הבית.
עיצוב: נטע גבאי
צילום: שירן כרמל
לאתר של נטע גבאי>>
לעמוד הפייסבוק של נטע גבאי>>
עוד על נטע במגזין>>
כתבה מעניינת..נטע מעצבת ואמנית מופלאה..המשך בהצלחה והמשך יצירתיות!
תודה מקרב לב.
הכתבה איפשרה לי להכיר עוד חלק גדול מכולותיך ומאישיותך ומאשיותך.
חלק שרק נתן לי הצצה אל. עוד חלקים מדהימים שיש לך.
תודה שאפשרת לי להכיר ,להעריך ,ולראות עוד דברים