בני הזוג רכשו בית חדש בפתח תקווה, וביקשו מהמעצבת לעצב את ביתם ולבצע בו התאמות נגישות, כדי ששתיים משלושת בנותיהן, תאומות בוגרות עם בעיה רפואית, יוכלו ליהנות משהייה מפנקת בכל מרחב המגורים, על אף העובדה שהבית בנוי משלוש קומות.
המעצבת מיטל צימבר משתפת: זהו בית בפתח תקווה שבו מתגוררים בני זוג בשנות ה-40 לחייהם ביחד עם שלושת בנותיהם. הבית בנוי משלוש קומות, 260 מ"ר. שני בני הזוג הם עובדי הייטק, והם פנו אליי על מנת שאעצב את ביתם החדש. הם ביקשו בית מונגש, על מנת ששתיים משלושת בנותיהן, תאומות בוגרות עם בעיה רפואית, יוכלו ליהנות מכל מרחב המגורים.
בקומת הכניסה ממוקם ארון מעילים שמשלב פתרון אחסון נהדר לתיקים, נעליים וכדומה. בסלון תכננתי קיר נגרות גדול ומרשים אשר משלב מיזוג אוויר ושפע פתרונות אחסון מוטמעים. יש בו נישות פתוחות שמקלילות את המראה ומשמשות לתצוגת אקססוריז וגם שני מקררי יין.
לפי התוכניות המקוריות של הקבלן, מיקום הטלוויזיה היה אמור להיות על הקיר שבו מיקמנו את ארון הנגרות הזה. לכן, עשינו שינוי העמדה והחלטנו למקם את הטלוויזיה על עמוד. מצד שמאל לטלוויזיה ממוקמת פינת אוכל קומפקטית, עם אפשרויות לפתיחת השולחן והגדלתו בעת אירוח רב משתתפים.
המטבח הגדול והמרווח תוכנן עבור בני הזוג שמרבים לשהות בו – היא חובבת אפייה והוא חובב בישול. האי הדומיננטי תוכנן באורך 3 מ"ר, והוא חופה בשיש כדי שיוכל לשמש גם כמשטח עבודה נוסף. חזיתות האי וחזית הארונות הגבוהים נצבעו בצבע כחול נייבי אשר מספק הרבה נוכחות, וחזית הארונות הנמוכים נצבעה בגוון אפור בהיר.
מיקמנו מעלית בסמוך למטבח, על מנת לתת מענה של נגישות לקומת המרתף ולקומת חדרי השינה. עבור המעלית נבחרו קירות זכוכית, ובכך הפכנו אותה לאלמנט עיצובי, מעבר להיותה פרט פרקטי ונחוץ לצורכי נגישות. את המעלית הזמנו מחו"ל בהזמנה אישית. כדי שהיא תהיה תשתלב בקו העיצובי של הפרוייקט, ומדוייקת ביחס למידות המשתנות של המפתחים בכל קומה, נדרשה בה התאמה. ברגע שהמעלית הגיעה, גילינו שחסרים לנו 4 ס"מ כדי לאכלס אותה. זה הוביל אותי למצוא פתרון מעוצב וכך תכננתי את הקיר הפנימי של המעלית שעזר לנו להתגבר על הפער הזה.
מעקה המדרגות העשוי ברזל יוצר אווריריות בחלל, ובסופו, ובחלקו העליון – בקומת החדרים תיכננתי מסילה שיושבת בקו אפס עם הרצפה, כדי שניתן יהיה לבצע סגירה בטיחותית. הסגירה מתבצעת באמצעות מסילה שניתן לסגור בצורה אסתטית, כך שלא תתאפשר גישה למדרגות בשעות הלילה.
את קיר שירותי האורחים בחרתי לחפות בטפט דומיננטי שמכסה גם את הקירות וגם את התקרה, והוא שולב עם כיור פרי סטנדינג במראה קליל ומינימלסיטי.
בסוויטת ההורים בחרתי לשלב שני סוגי וילונות: וילון שקוף שמייצר מראה אוורירי וקליל, ומעליו וילון כחול שתפקידו ליצור הצללה מלאה. ביחד יוצרים שני סוגי הווילונות הללו מראה עשיר בהשראת מלונות בוטיק.
טפט גידים בגווני כחול עם מעט כסף מעטר את הקיר והתקרה בחדר השינה. עוד שולבו בחלל שפע של פתרונות אחסון, טקסטיל עם כריות נוי, ספסל למרגלות המיטה ומראה עומדת.
גם הבחירות שעשינו בחדר הרחצה של סוויטת ההורים מתכתבות עם הצבעוניות הכללית בחדר השינה.
כל אחד מחדרי הבנות עוצב ותוכנן בהתאמה אישית להעדפות כל אחת מהבנות. גם כאן כמובן שמתי דגש מיוחד לנושא הנגישות, והמעלית נמצאת בקרבת החדרים.
[
בחלל הגינה תכננתי איזור אירוח נוסף – מטבח חוץ מפואר ועשיר הכולל טאבון עם משטח עבודה גדול, ופרגולה שתוכננה בהתאם.
המרתף כולל פינת עבודה שתוכננה במעין אקווריום שמעניק פרטיות ושקט, ופינת אירוח נוספת שבסמוך לחדר של אחת הבנות.
למרות שהבית נרכש מקבלן הצלחנו לייצר בו מראה עוטף וחם אשר מצליח לעמוד בדרישות הנגישות, ובהתאמה מדויקת לצרכי המשפחה.
עיצוב פנים: מיטל צימבר
צילום: עודד סמדר
עוד על מיטל צימבר>>