הנוכחות של מעצבות הפנים בתהליך לא תמיד נוחה לקבלנים, בדירה חדשה ברמת גן שנבנתה במסגרת פרויקט פינוי-בינוי, השינוי הדרמטי שיצרה המעצבת בתכנון ובתשתיות, היה מלווה בהרבה נחישות ופתרונות יצירתיים, וכל זאת מתוך הרצון ליצור מרחב מרווח המותאם באופן מדויק לצרכי הלקוחה.
המעצבת בטי יעקובסון משתפת: זוהי דירת קבלן בת חמישה חדרים בקומה שביעית בבניין בן שמונה קומות שעבר פינוי-בינוי, בשכונה ותיקה ברמת גן. בדירה מתגוררת נטלי, מנכ"לית בחברה מובילה במשק ביחד עם שני ילדיה – עלמה בת 16 וליאם בן 13. גודל הדירה הוא 130 מ"ר + מרפסת של 14 מ"ר.
לפני מספר שנים נטלי יצרה איתי קשר כדי שאגיע לפגישת ייעוץ בביתה הקודם. אחת השאלות שעלו בפגישה הייתה האם כדאי לשפץ את הבית הקיים. אמרתי לה שלאור הצרכים שהגדירה בפגישה אני חושבת שיהיה נכון יותר עבורה לא לשפץ את הבית הקיים, אלא למצוא דירה מתאימה יותר. היא מאוד העריכה את הכנות שלי ואמרה שתתחיל לחפש. עברו כמה שנים ויום אחד נטלי התקשרה אליי כדי לספר שמצאה את הפרויקט הנכון עבורה, אבל שלא תרכוש לפני שאאשר לה שזו אכן דירה מתאימה לצרכים שהגדירה. הדירה אכן התאימה, אבל ביצענו בה תכנון חדש לחלוטין.
נטלי התנתה מול הקבלן את רכישת הדירה בכך שהסטודיו שלנו יבצע תכנון מחדש של הדירה, ורק לאחר אישור הקבלן לשינוי היא תחתום על רכישת הדירה. כמו כן הוכנס בחוזה סעיף שעל הקבלן לבצע את השינויים על פי תכניות המעצבת והנחיותיה, כולל רמת הגימור. זה היה מהפכני כי השינויים שעשינו היו מרחיקי לכת.
יצרנו תכניות חדשות לחשמל, אינסטלציה, תאורה ומיזוג. בגלל שהדירה נרכשה לאחר יציקת התקרה מבטון עם תכנית החשמל של הקבלן ולפי העמדה של הקבלן, אז כל מה שיצקו בתקרה לא היה רלונטי למבנה החדש. לכן יצרנו תקרת גבס בהנמכה מינימלית של עובי גבס, על מנת שנוכל להזיז את כל החוטים ממקומם למיקום הרלונטי.
נטלי מאוד מבינה בעיצוב, וביקשה דירה ייחודית שתעניק לה תחושה של בית חם, נקי, שיהיה יפה ועדכני גם בעוד עשור. השלב הראשון היה שלב העמדה שבו אנחנו בוחנים את כל הפונקציות הנדרשות לבית. בשלב זה ראינו שאין בכלל מספיק אחסון ולכן הרחבנו את המסדרון, על מנת לייצר מקום אחסון משני צידיו.
החלטנו לוותר על אחד החדרים לטובת הגדלת החלל הציבורי והעתקת המטבח כדי לייצר חלל ציבורי מרשים ומרווח. זה היה חשוב לנו היות ובעלת הבית מארחת בכל יום שישי לארוחות משפחתיות מרובות משתתפים.
שינוי מיקום המטבח היה מלווה בהמון שיחות עם מהנדס המים כדי לראות איך ניתן להעביר את הצנרת והניקוז לאזור החדש. הפתרון שמצאנו היה לבנות קיר נמוך בצמוד לקיר המטבח שבו נייצר את השיפוע להעברת הצנרת. לא רואים את הקיר הזה בגלל היותו נמוך מגובה המטבח והשיש מחפה עליו.
בחרנו במטבח בשני צבעים: לבן שחור. חזיתות המטבח הן בצבע לבן והאי נצבע בשחור. משטח השיש הוא שמאחד בין שטחי המטבח ויוצר מסגרת. הוספנו כיסאות בר בצבע שחור, ומנורה מוזהבת מעל האי שמקפיצה את המראה. ריצפת הבית חופתה בעץ SPC המותאם גם למים ולכן השתמשנו בו גם במטבח.
הצבעים בבית הם שילוב של שחור-לבן ועץ עם נגיעות של ורוד וירוק. בדרך כלל את האלמנטים הקבועים אני בוחרת בצבעים סולידיים ואת הצבעוניות אני מעדיפה לשלב בסטיילינג, כך שיהיה קל יותר להחליף אם הצבעוניות נמאסת.
בפינת האוכל בחרנו בשולחן עץ נפתח ומעליו שתי מנורות לבנות. לצד השולחן הוספנו כסאות אוכל מרופדים בצבע שחור מצידו האחד של השולחן וספסל עץ מצידו השני. בשלב תכנון האחסון ראינו שחדר הרחצה ואחד מחדרי הילדים חשופים מדי לחלל הציבורי, לכן הוספנו קיר המשכי לפינת האוכל. בקיר זה יצרנו ארון שקוע מזכוכית וכך יצרנו לצד פינת האוכל עוד אחסון של כלי חג בארון.
הספה הגיעה מהבית הקודם והשתלבה בהרמוניה עם שאר הבחירות שעשינו, הוספנו לה שני שולחנות עץ מקבילים ומתחתם פרשנו שטיח מודרני שמעניק חמימות ומשתלב בצבעוניות הכללית.
את המרפסת בחרנו לרצף באבן טבעית בצבע שחור, ויצרנו בה פינה לקפה של הבוקר, ולצידה פינת ישיבה.
גם בחדרי הרחצה שמרנו על הקונספט הצבעוני שבחרנו עבור כל חללי הבית. בחדר הרחצה של הסוויטה יצרנו מראה דרמטי כשבחרנו באריחי בריקים מבריקים בלבן ושחור, ובשידה מברזל שחור המונחת על אריחים בשחור-לבן.
בחדר הרחצה הכללי בחרנו בריצוף טרצו ואריחים לבנים, ובשידת נגרות בצבע שחור עם סיומת של פינות מעוגלות.
במהלך הבניה הגענו בכל שלב כדי לוודא שאכן הכל מבוצע לפי התכניות וגם היו מקרים שנדרשנו לחשיבה יצירתית בפתרון אתגרים שהתגלו תוך כדי הביצוע. הרגע הכי מרגש היה כשהייתי בחופשה, ופתאום קיבלתי הודעה קולית מנטלי שבאה לבקר בבית וסיפרה שהוא כל כל כך מדוייק עבורה. זה הרגע שאני תמיד מחכה לו בכל מסע כזה.
טיפ מהמעצבת
אני תמיד ממליצה לא להתפשר על נושא הנגרות. הרבה אנשים שנמצאים בתהליך שיפוץ או בנייה חושבים לדחות את הנגרות לשלבים מאוחרים יותר, אבל בסופו של דבר גם אחרי כמה שנים שלב הנגרות ממשיך להידחות. לפרויקטים מהסוג זה יש אינרצייה ואם לא מנצלים את המומנטום, נתקעים שנים אחר כך בלי פתרונות אחסון ועם הרבה מאוד חפצים שלא מצאו עדיין את מקומם ופזורים ברחבי הבית. שלב ייצור תכניות הנגרות הוא השלב הכי ארוך אצלנו בסטודיו ואנחנו מתייחסים אליו מאוד ברצינות, כי נגרות היא אחד הכלים העיצוביים הכי דומיננטיים בבית, הן מהבחינה העיצובית והן מהבחינה הפונקציונלית.
עיצוב: בטי יעקובסון
צילום אורית ארנון
עוד על בטי יעקובסון>>
לעמוד הפייסבוק של בטי>>
לפגישת ייעוץ עם בטי>>
לחשבון האינסטגרם של בטי>>
ריצוף,חיפוי וכלעים סניטרייים: חזי בנק
מטבח: אניס מטבחים
אקססוריז: TWO.M
נגרות בכל הבית: פסקל נגרות