בתהליך עיצוב הפנים והלבשת הבית נדרשים המעצבים לא פעם לגשר בין הטעם האישי המאוד שונה של בני הזוג. כך גם בדירה של מעין ויואב שבה הצליחה המעצבת מיעד פפר לתת ביטוי להעדפות הצבע והתאורה המאוד שונות זו מזו של בני הזוג, והיטיבה לגשר בין ההעדפות.
המעצבת מיעד פפר משתפת בתהליך: מעין ויואב הם זוג צעיר שהתגורר בשכירות ברחובות לפני המעבר לדירה הנוכחית בכפר סבא. הדירה היא למעשה הדירה הראשונה שלהם, בה זכו במסגרת פרוייקט עיריית כפר סבא לדירות מוזלות להחזרת ילדי העיר. שניהם ילדי כפר סבא שהתגוררו עד לאחרונה ברחובות במסגרת עבודתו של יואב במכון ויצמן. מעין היא מעצבת גרפית עצמאית מצליחה שעובדת בעיקר מהבית, ושתינו הכרנו עוד בלימודי התואר הראשון ב-HIT. היא בלימודי גרפי ואני בעיצוב פנים, אך בחלק מהקורסים הצטלבו דרכינו. עברו השנים, מעין ראתה את עבודותיי דרך הרשת וכשהגיעה העת לתכנן ולעצב את דירתה, פנתה אליי.
הם קנו את הדירה ב-2015 "על הנייר" הרבה לפני שלב תחילת הבנייה ולכן היה אפשרי עוד לשנות ולשדרג את התכנון של הקבלן לתכנון המותאם להם.
הקונספט העיצובי היה: פרוייקט עם צבע שיודע להכיל את שני בני הזוג. הקונספט התכנוני היה: פרוייקט שיודע לתת מענה לצרכים העכשוויים, אך גם להתפתח עם השינויים וגדילת התא המשפחתי. במסגרת התקציב רוב ההשקעה הכספית התמקדה באזור הסלון, המטבח וחדר השינה הזוגי.
מאחר ומעין עוסקת בעיצוב, היה לה וויז'ן של צבעוניות שהיא מאוד רצתה ליישם. יואב מאוד חשש ונרתע מרעיון הצבעוניות בבית. לאורך כל הפרויקט גישרתי בין הרצונות של שניהם עד למציאת פתרון שיתאים וייתן תחושה טובה לשניהם. בעצם בחרנו בקונספט של על "משטחי צבע" שיתנו קונטרסט, אך יהיו נעימים למראה.
עבור כל הבית בחרנו בריצוף אפור כהה. במטבח שהוא מאוד דומיננטי בחלל, בחרנו בצבעוניות של אפור כהה, עץ אגוז ומשטחי קוריאן לבנים ונקיים, ושילבנו אלמנטים שחורים בכיסאות הבר. את המטבח עיצבנו ברעיון של "שני קוים" אחד בתוך נישה המכילה ארונות גבוהים, ומשטח עבודה עם כיור, וממול האי תוכנן כקוביית עץ אגוז ועליה רוכן משטח קוריאן דק ויפה עם כיריים ואזור ישיבה.
הקיר הירוק מעניק את האופי בחלל. בקיר משולב גם ארון הכניסה שדלתותיו נצבעו באותו גוון של ירוק, על מנת ליצור תחושה של משטח אחד גדול. בכך נוצר חלל ציבורי עם משטחי צבע גדולים כפי שרצתה מעין, אך הצבעים הם טבעיים ונעימים שיתאימו ויתחברו גם להעדפות הצבע של יואב.
עוד אתגר זוגי היה למצוא פתרון לתאורה בדירה: למעין מאוד מפריע אור חזק וקרן אור ישירה מאוד מסנוורת אותה. היא אוהבת בית חשוך עם תאורה "רומנטית". לעומת זאת, יואב ביקש תאורה שתציף את החלל באור. לכן, בחרנו בתאורה שניתן לכוון את עוצמתה והגופים עצמם "זורקים" את מאורם לתקרה. הפתרון הזה מציף את החללים באור נעים וחזק מספיק, אך לא בצורה ישירה ומסנוורת. דבר נוסף שביצענו בנושא התאורה היה לפזר גופי תאורה על הקיר שיתנו מענה לשעות הערב לאור חלש ונעים יותר.
בבחירת החיפויים והכלים הסניטאריים השתדלנו לבחור מתוך "סטנדרט הקבלן", כדי להשאיר תקציב לשאר הדברים (מטבח, ריהוט, מיזוג אוויר וכדומה). רק פריטים מסויימים שודרגו, לדוגמא: ברזים וכיור הבזלת שנבחר לחדר הרחצה של ההורים.
הייתה לנו חוויה נעימה וזורמת. הלקוחות הפכו לחברים ודירת הקבלן הפכה לבית. הרגע הכי מרגש מבחינתי בתהליך היה כשהדיירים עברו לגור בדירה ואמרו לי בטלפון " תודה! ממש כיף לנו בבית." זה בעצם מה שמניע אותי ונותן לי את תחושת הסיפוק הגדולה. פה העבודה שלי נמדדת. מעבר לבית יפה, חשוב לי שהבית יהיה נוח ונעים למי שגר בו. זו המטרה האמיתית.
מטבח: מטבחי נובו
כיסאות הבר: פיק אפ
ספה, כורסא, בסיס מיטה ושידות: סימפלי ווד
שידת טלוויזיה, ארון כניסה, ארון אמבטיה בחדר הורים: נגרות מותאמת אישית
תאורה: יועץ תאורה – נאור חן
פרטים משלימים, אקססוריז ואמנות: הדס שדה, נעמי גלריה לתאורה וריהוט, מיקלולה גלריה לעיצוב חדרים, אסופה, צחי נבו ואוסף אישי של הדיירים
עיצוב: מיעד פפר
סטיילינג לצילומים: רעות פרידמן
צילומים: אורית ארנון