דירת הקבלן הזו בגני תקווה תוכננה ועוצבה במהלך הבנייה שלה, תוך כדי התמודדות עם האתגרים שבתהליך כזה. התכנון הצליח להוציא אותה מהמשבצת השבלונית וחסרת הייחוד, והבחירות שנעשו ושולבו ביחד עם הסטנדרט הקבלני, הצליחו להעניק לדירה מראה מרווח ואוורירי ויחד עם זאת אסוף וחמים.
המעצבת רינת אברהם משתפת: זהו ביתם של מיטל וערן ושתי בנותיהם. בני הזוג עברו מרמת גן לדירה אשר נמצאת בגני תקווה, זוהי דירת קבלן בגודל 125 מ"ר, אשר במקור היו בה שישה חדרים, אך ויתרנו על החדר השישי לטובת חדר משפחה. את החדר שעליו ויתרנו תחמנו בנגרות שמגדירה אותו. מיטל וערן הגיעו אליי דרך היכרות מוקדמת, ולאחר זמן רב שבו חיפשו אחר הדירה שעונה על כל צרכיהם. החיפוש שלהם התחיל באזור המגורים שבו התגורררו אז – רמת גן, ולאחר תקופה בה הבינו כי לא ימצאו את מבוקשם באזור זה, החלו לחפש גם באזורים אחרים. החלום היה למצוא דירה שיש בה חלל מרווח ביחס לדירת קבלן, שיאפשר חדר עבור כל אחת מהבנות וגם חדר משפחה לבילוי משפחתי משותף.
המטבח, הסלון ופינת האוכל נמצאים בחלל אחד פתוח. החלטנו להגדיל את המטבח לטובת משטחי עבודה רחבים יותר ואחסון פרקטי. המטבח פונה לאזור הסלון ודרכו ניתן לראות את חדר המשפחה וכך להיות בקשר עין עם הבנות תוך כדי הכנת אוכל והעבודה במטבח. את פינת האוכל חיברנו אל אי המטבח כתוצאה ממבנה שלא איפשר לנו דרך אחרת לקבל גם וגם. העמדת החלל באופן הזה איפשרה לנו גם ליצור ארון כניסה עבור תיקים, מעילים ונעליים.
בשלב הנוכחי החלטנו שהבנות ילונו יחד בחדר אחד ואת החדר הנוסף הסבנו לחדר משחקים. את הממ"ד הפכנו לקליניקה עבור מיטל שעובדת באופן חלקי מהבית. הממ"ד נבחר לשמש כקליניקה גם בגלל שהוא החדר הכי קרוב לכניסה לבית וגם בגלל שהממ"ד הוא תמיד החדר הכי פחות נעים למגורים.
כבר מהרגע הראשון ידענו שרוב התקציב יושקע בספרייה. כאשר הבנו סדר גודל של עלויות הספרייה, בחרנו לוותר על דברים אחרים. כמו למשל הווויתור שלנו על פרקט עץ טבעי. כחלק מהחלטות הקשורות לתקציב בחרנו ליישם פרקט ESPC במקום פרקט העץ הטבעי שאליו כיוונו בהתחלה.
הרעיון היה לייצר חלל נעים ורך, בגוונים של לבן והרבה עץ, חלל שיכיל הרבה מקום לאחסון וישלב בחירות פרקטיות להתנהלות יומיומית נוחה.
חדר המשפחה הוא החדר האהוב עליי בבית. זהו חלל שיוצר גם פרטיות וגם תחושה של להיות חלק מההתרחשות הכללית של הבית. הספרייה הדו-צדדית בצורת האות ר' ממסגרת אותו ויוצרת חלל אינטימי. משני הצדדים תלויה טלוויזיה ודרך הנגרות עוברים כל כבלי התקשורת. הספרייה בנויה מטקסטורות וגאומטריה בעץ, ומשמשת כאלמנט המכיל הרבה מאוד אחסון.
שידרגנו את הסטנדרט הקבלני בחלק מהחללים כדי לקבל תוצאה ייחודית, ושילבנו את השדרוג הזה ביחד עם המפרט הסטנדרטי שהגיע מהקבלן. כך למשל, בחדר הרחצה של הבנות בחרנו אריחים מהסטנדרט, אך השקענו בנגרות לטובת פרקטיות של אזור השירות והכביסה.
כמו בכל דירת קבלן, חוסר האפשרות לביקורים תכופים בדירה במהלך הבנייה יוצר מכשולים והפתעות. כך לדוגמא, גילינו שההכנה שעשינו ברצפה עבור שתי הטלוויזיות בוצעה לא במקום שתכננתי, והיינו צריכים לבצע התאמה לתוכנית שלי מייד עם קבלת המפתח. הרצון שלי בתכנון דירות קבלן הוא תמיד לנסות להוציא את המקסימום, ולקבל את התוצאה היפה והייחודית ביותר שיוצאת מהשבלונה הקבלנית, וזה לפעמים לא פשוט כמו שזה נשמע.
תמיד מרגש ומספק ללוות זוג לאורך זמן ולראות את התוצאה הסופית, בעיקר בדירות קבלן כאשר הרבה משתנה במהלך תקופת ההמתנה. הצלחנו לשמור על קו עיצובי אחיד לאורך כל התקופה למרות שינויים שהתרחשו מסביב.
בהרבה פרויקטים שתכננתי התמודדתי עם חוסר של מקום ונאלצתי לתכנן פתרונות של לייצר עוד מרחב של יש מאין. במקרה הזה הייתה לי חוויה מעניינת והפוכה – דווקא לוותר על אחד החדרים ולייצר ממנו משהו שונה ומעניין שמשרת את כל בני הבית.
צילום: Beller
עוד על רינת אברהם>>
לאתר של רינת >>
לעמוד הפייסבוק של רינת>>
לחשבון האינסטגרם של רינת>>