לפעמים נעים לנו לסקר דווקא את הבתים שתהליך התכנון והעיצוב שלהם לא הסתיים ממש עכשיו, אלא לפני מספר שנים. וזאת כדי לבחון כיצד הם עברו את מבחן הזמן. כזה הוא הבית בזכרון יעקב אשר העבודה בו הסתיימה לפני כארבע שנים, וכעת הוא מקבל את מרכז הבמה. הבית עוצב בסגנון כפרי קליל, כשהחלום היה על בית שמחובר לאדמה ולסביבה ובו בעת מהווה מעטפת חמימה למשפחה הצעירה.
המעצבת סיון קונוולינה משתפת: בימים סגריריים אני תמיד אוהבת לחזור לגוונים חמים של אדמה, וכך נזכרתי בביתם של מאיה ודרור, שלא פורסם עדיין, על אף שהעבודה עליו הסתיימה מזמן, והוא לגמרי ראוי לצעוד למרכז הבמה. זהו בית פרטי בזכרון יעקב, ובו מתגוררים מאיה ודרור ביחד עם שלושת ילדיהם + כלב. בני המשפחה התגוררו לפני כן בדירה שכורה בזכרון יעקב ותכננו לבנות בית פרטי על חלק מנחלת ההורים. הבית מוקף גינה, מתפרש על פני כ-150 מ"ר, קומה אחת, יש בו חמישה חדרים ושלושה חדרי רחצה, ובין החדרים פינת משפחה לרווחת הילדים.
בני הזוג הגיעו אליי בזכות היכרות מוקדמת אישית שהיתה לנו (דרור הוא בן היישוב יובלים, שבו גרה משפחתו של בן זוגי לשעבר). הם היו זוג צעיר בתחילת דרכו, בהריון עם בתם הבכורה (ילד נוסף הצטרף למשפחה לאחר סיום הבניה, וילדה נוספת ממש לאחרונה). הם הביעו את הרצון שלהם לבית שיהיה חם ומחבק מצד אחד, אך גם מאוד פתוח לנוף מצד שני, בסגנון כפרי-לייט, שיש בו צבעוניות נעימה ולא מתפרצת מדי. הדגש היה על בית שמתאים לאורחות חייהם, מחובר לאדמה ולמשפחתיות.
החזון העיצובי של הבית התגבש לאורך תהליך הבניה שארך כשלוש שנים, בין השאר בגלל ענייני בירוקרטיה. הצילומים של הבית נדחו לשלב מאוחר אף יותר, כי לקראת סיום הבניה פרצה הקורונה, ושיבשה את הסיום המפואר, שפשוט נדחה לשלב מאוחר יותר.
המראה שרציתי להשיג הוא של בית חמים ועוטף, אך כזה המקנה גם תחושה של זרימה פתוחה ומאווררת. העבודה הפוריה עם האדריכלית טל גורן איפשרה לשתינו ביטוי משותף בצורה נהדרת – כל אחת הטמיעה את החזון העיצובי שלה.
ניתן להגדיר את הסגנון העיצובי ככפרי-לייט או כמודרניסטי-חם, הכל עניין של השקפה, אבל החלק הבאמת חשוב הוא שזהו בית שמבטא את מאיה ודרור. החיבור הטבעי שלהם היה לגוונים הכחולים, ואת הצהובים והשחורים אני הוספתי כגוונים משלימים.
בהתאם לתוואי השטח של המגרש – חלק מהחלל הציבורי נמצא בזוית של 45 מעלות ביחס לשאר הבית. האלכסון הזה יצר אתגר תכנוני ועיצובי, אבל בסופו של דבר הצלחנו לפצח אותו.
הרצפה מרוצפת באריחי פורצלן דמויי פרקט בגוון מעושן, שהפרישה שלהם מקבילה לגאומטריה של החלל. העיצוב משלב הרבה מאוד טקסטיל, אבל דווקא מווילונות נמנענו בכל חללי הבית, ובמקומם איפשרנו לנוף להכנס פנימה.
עיצוב הסלון נעשה בהתאמה לנוף המהמם של זכרון יעקב, שנשקף מהוויטרינות הגדולות. תקרת העץ המשופעת היא חלק מהתכנון האדריכלי, ואני לקחתי אותה כנתון פתיחה והוספתי לה ריהוט, עבודות נגרות ותאורה שישלימו אותה מבלי להתחרות בה.
הגוונים הם גווני חרדל וכתומים בשילוב עם כחולים, ויחד הם יוצרים הרמוניה נעימה ולא משתלטת. בסכמת הגוונים הכלליים יש נגיעות של שחור – בתאורה, בפרזולים ומסגרות וכן באמנות הקירות, ולכן הקפדנו לשלב את הגוון השחור גם בפריטי ריהוט שונים, במינונים משתנים.
עבור המטבח בחרנו בסגנון כפרי עדין, בגוון נייטרלי ורק האי זוכה לנוכחות צבעונית בגוון כחול מעושן. בקצה השמאלי של המטבח ישנם שני ארונות אחסון כמעט סמויים, אשר משרתים את צרכי האחסון של הכניסה לבית – אחד מיועד לחשמל ותקשורת, והשני למעילים, תיקים וגם רצועה לארול – הכלב.
המטבח הוא האיזור האהוב עליי בבית הזה, יש משהו במבט הזה מהמטבח עם תקרת העץ היפהפיה הזו מעל הסלון ופינת האוכל, שפשוט חייבים לראות בעיניים כדי להרגיש את העוצמה של הבית הזה.
לאורך המסדרון החדר הראשון הוא חדר הילדים, שיועד עבור בת ובן, ולכן עוצב בהתאמה כחדר יוניסקס, מתוך מחשבה שעוד תכנס אליו מיטת תינוק. החלון הצרפתי מייצר אדן חלון להנחת ספרים ובובות. תכננתי ארון בגדים שבוצע בנגרות, ובנוסף ביצעתי הכנות חשמל ותאורה לשולחן עתידי שיחליף את שידת התינוק.
שני חדרי הרחצה של הילדים מעוצבים באותו סגנון, עם חיפויים בגוונים מונוכרומטיים בהירים, וארון כיור שנותן זריקת צבע נעימה.
גם בחדר ההורים החלון הצרפתי מזמין את כל מי שנכנס להתיישב מול הנוף. את ארון הבגדים רחב הידיים תכננתי בהתאמה אישית, והוא משלב בתוכו שידת איפור מובנית.
היה לי חשוב לא לוותר על אלמנט הטקסטיל, וכמה שיותר. הבית גדול ורחב ידיים, והתקרה גבוהה, וללא טקסטיל – הוא היה מרגיש עירום. למרות שויתרנו על וילונות, שאר פריטי הטקסטיל מושכים את העין ו"מקרקעים" את העיצוב.
ממש כמו חדר השינה הזוגי שעוצב כולו בגוונים מונוכרומטיים, כך גם חדר הרחצה הצמוד אליו, אשר עבורו בחרנו באריחי קיר מאויירים בסגנון גיאומטרי רך, בשילוב אריחים לבנים ומרצפות אפורות, כאשר ארון הרחצה הצבעוני מהווה נקודת הצבע היחידה בחדר.
למעשה, לא ראיתי את הבית בסיום הבניה. בגלל סגר הקורונה שהתחיל ממש בסוף התהליך. כך יצא שהבניה הסתיימה בשלט רחוק, וראיתי אותו רק הרבה זמן לאחר מכן. הפעם הראשונה שבה נכנסתי אליו התרחשה אחרי שכל עבודות הנגרות והרכישות כבר היו במקום, וזה היה מרגש מאוד לראות את הכל חי מול עיניי, ממש כפי שראיתי בחזון העיצובי שלי לאורך כל הדרך. אמנם התהליך היה ארוך, אבל בזכות צוות מדהים של אנשי מקצוע שבהם האדריכלית, המפקח בשילוב עם הלקוחות – יצרנו בית מקסים שאני מאוד אוהבת, והוא משקף את אופיים של הלקוחות.
טיפ מהמעצבת
בניה של בית היא תהליך ארוך ומורכב שיש בו מאות החלטות שונות, לא פחות.יש בתהליך כל כך הרבה בחירות וירידה לפרטי פרטים, וחלק משמעותי בהצלחה שלו הוא ההבנה כמה מוקדם הבחירות הללו צריכות לקרות כדי שהתוצאה הסופית תהיה משביעת רצון ועם מינימום פשרות.
אני מרגישה שבבית הזה נעשו ההחלטות, במועדים הנכונים ותחת הייעוץ המקצועי הנכון, וזהו חלק משמעותי בהצלחת הפרויקט – הן בחוויית הלקוחות והן בתוצאה הויזואלית.
עיצוב פנים: סיון קונוולינה
אדריכלות: טל גורן
סטיילינג לצילומים: מירית פיש
צילום: אורית ארנון
עוד על סיון קונוולינה>>
סיוון את השראה!