בתהליך מאתגר שנבע משיפוץ של שתי דירות ותיקות ונפרדות, אוחדה משתיהן הדירה בבבלי לטובת מגורים של בני הזוג וילדיהם. המבניות הלא סטנדרטית של הדירה איתגרה את המעצבות והתחושה הכללית הייתה מהנה עבורן ממש כמו בהרכבת פאזל למתקדמים. התוצאה הסופית היא של בית מרווח מאוד אשר הבחירות העיצוביות בו משאירות הרבה מקום לביטוי האישי.
המעצבת רוני שני פלדשטיין משתפת: בבית מתגוררים יעל ויוחאי ביחד עם שני בניהם. בני הזוג התגוררו לפני כן בקיבוץ בדרום והחליטו לעבור להתגורר בתל אביב. הדירה נמצאת בשכונת בבלי, שהיא שכונה בעלת צביון רגוע באופן יחסי לעיר הגדולה. שטח הדירה הוא 145 מ"ר, ובנוסף ישנן שתי מרפסות של 28 מ"ר. בדירה ישנם ארבעה חדרי שינה, חדר שירות, חדר רחצה ביחידת ההורים וחדר רחצה כללי.
הקונספט העיצובי שהוביל אותנו הוא אקלקטי, משפחתי, חמים. התהליך היה מאתגר בגלל איחוד של שתי דירות שהיו מוזנחות כי היו מוצעות להשכרה, ואנחנו איחדנו אותן לדירה אחת. המבניות הלא סטנדרטית של הדירה איתגרה אותנו והרגשנו שזה היה קצת כמו להרכיב פאזל, אבל נהננו מאוד ממלאכת ההרכבה.
מבואת הכניסה לדירה ממש רחבה, וממוקם בה פסנתר. ארון הכניסה הכחול והמרשים משלב ספסל ונישה דקורטיבית. מעל הספסל ביצענו חיפוי של סרגלי עץ. מול דלת הכניסה תלינו ציור ענק של חבר משפחה, שהצבעוניות בו היא שהכתיבה את גוון הארון.
מבואת הכניסה מחלקת את הבית לשניים – משמאל למבואה נמצא החלל הציבורי, ומימין לה נמצא החלל הפרטי. כל הדירה מחופה בפרקט פישבון אלון לא ממויין שיוצר עושר צורני לדירה.
באיזור הכניסה לדירה ממוקמים שירותי האורחים שאותם בחרנו לחפות באריחים דמויי קיפולי נייר. בחרנו באסלה בגוון מוקה משולבת בשחור ועל הקיר הלקוחות תלו שלט כתזכורת לתקופה שבה גרו בלונדון.
החלל הציבורי בדירה הוא רחב ידיים. ידענו שיש ליעל ויוחאי מאות ספרים ואוספים מטיולים שלהם ברחבי העולם, והיה חשוב לנו שזה יהיה חלק מרכזי ובלתי נפרד מהבית, כבר בהתחלה תכננו על הקיר הראשי ספריית ברזל שאורכה 7.4 מ'. הספרייה נמצאת בין קירות תומכים שלא ניתן היה להוריד, לכן החלטנו להפוך את האילוץ לחלק בלתי נפרד מהעיצוב והדגשנו את הקירות בטיח ערבה דמוי בטון.
לצד הספרייה מיקמנו בסלון ספה א-סימטרית מפנקת שלרגליה פרוס שטיח, ומולה ממוקמת הטלוויזיה אשר משולבת בתוך פרט נגרות שמהווה חלק אינטגרלי מהאי במטבח.
מהסלון ישנה יציאה למרפסת שהגינון בה עוצב בהשראה יפנית.
משמאל לספרייה בסלון ממוקמת פינת קריאה עם המשך של הספרייה וכורסא מפנקת, ומעליה נבחרה תמונה שהצליחה לרגש אותי – של ילד עם שקית נייר על הראש. ללקוחות יש אוסף ציורים מרשים מאוד ולכן השתמשנו בו ברחבי הבית, ואת התמונה הזו אהבתי במיוחד.
גולת הכותרת של הבית היא המטבח הכחול, הענק והמרשים שמכיל גם מזווה נסתר שאליו נכנסים בדלת סתרים. המטבח מכיל הרבה מאוד מקומות אחסון, משטחי עבודה רחבים ופינות קסומות.
עבור הישיבה בסמוך לאי בחרנו בכסאות בר בגוון חרדל. אלו הם כסאות פרקטיים וקלים לניקוי ולכן התאימו לנו מאוד. יש להם תפר דק במסגרת והם במראה וינטג'.
פינת האוכל עברה עם הדיירים מביתם הקודם ושילבנו מעליה שני גופי תאורה שהם ממש כמו שתי ציפורים מתעופפות בחלל.
בחדר ההורים טפט קיר מיוחד מוסיף עניין לחלל עם פאטרן גרפי, וזה היה די אמיץ לשלב מספר פאטרנים בחלל אחד, אבל התוצאה מדברת בעד עצמה.
מול המיטה נמצא ארון קיר ענק בגוון קשמיר עדין, ומימינו חדר הרחצה המשלב עוד צורניות גרפית מעניינת – אריחי משושים דמויי בטון ועץ.
חדרי הילדים עוצבו כחדרים שיאפשרו לגדול ולהתבגר בתוכם, להציג אוספים וחוויות. היה חשוב לנו לשלב מדפים פתוחים כי לילדים יש הרבה מה להציג וזה משתנה מעת לעת.
מקלחת הילדים עוצבה עם אריחים בגוון מנטה שמשלב ציורים בעבודת יד, שילבנו כמה סוגי אריחים בריצוף ובקירות וגם שיחקנו בפריסה.
את חדר הכביסה בחרנו להדגיש עם שתי דלתות אסם בגוון פודרה, וממנו נכנסים לחדר המשלב אחסון, תליית בגדים וכמובן מכונת כביסה ומייבש.
הצבעוניות בבית היא מגוונת,ובכל אחד מהחדרים בחרנו כתמי צבע גדולים ומשמעותיים. הלקוחות הם אנשים שהם קצת יותר נועזים בבחירות הצבע שלהם ועבורנו זה היה תענוג אמיתי.
בפרויקט הזה עבדתי בשיתוף עם מעצבת פנים מטעם סטודיו רוני שני – אורית רמות. כרגיל, כמו בכל פרויקט של הסטודיו, היה תענוג לעבוד בשיתוף פעולה פורה.
טיפ מהמעצבות
אנחנו ממליצות תמיד לא להתפשר על בחירות צבע נועזות או על פאטרנים מיוחדים, כדי להכניס אופי שונה ומיוחד אל הבית.
עיצוב: סטודיו רוני שני
צילום: אורית ארנון
עוד על רוני שני פלדשטיין>>