דירת הקבלן הזו שהתכנון המקורי שלה לא הותיר למעצבת הרבה מרחב פעולה, היא עוד הוכחה לכך שבאמצעות פעולות תכנוניות שמדייקות את הפרוגרמה, ניתן להתאים גם את הדירה הכי סטנדרטית באופן שיהיה מדויק לצרכי הלקוחות.
המעצבת רינת אברהם משתפת: זוהי דירת קבלן ברמת גן אשר בה מתגוררים אורית ועידן ביחד עם שלושת ילדיהם. גודל הדירה הוא 90 מ"ר, ארבעה חדרים. הלקוחות הגיעו אליי כשעדיין התלבטו לגבי דירה אחרת, ולאחר הפגישה הראשונה שלנו הגיעו למסקנה כי הדירה ההיא אינה עונה לצרכיהם והיא ירדה מהפרק. הם חזרו אליי לאחר מכן עם הדירה הנוכחית, שגם לגביה היו מספר התלבטויות – האם להתייחס אליה כדירה להשקעה או לדירה בה יתגוררו בשנים הקרובות. בסופו של דבר כמובן הוחלט על עיצוב ותכנון הדירה למגורים.
כאשר הכרתי לראשונה את עידן ואורית הם היו זוג+1, היום הם כבר זוג עם שלושה ילדים והיה לנו חשוב לראות ולהבין את הצרכים העתידיים לעומק. בגלל העובדה שהדירה אינה גדולה, היה חשוב לנו להתמקד בניצול המקסימלי של החלל.
במסגרת שינויי הדיירים ביצענו הרחבת חדר הרחצה של הילדים, ויתור על חדר שירות נפרד, יצירת נישה עבור ארון כניסה על חשבון החדר הסמוך, הגדלת המטבח ושילוב פינת האוכל בתוכו. גם יצרנו שינוי בחדר הרחצה של ההורים כדי לאפשר מקלחון מפנק.
לאחר קבלת המפתח ביצענו פרקט בדירה, וכחלק מהתקציב הוחלט ליישם פרקט ESPC. בחרנו להתפשר על סוג הפרקט בגלל ההשפעה שלו על התקציב וגם במחשבה על פרקט שיתאים להתנהלות יומיומית בבית עם ילדים קטנים.
המטבח הכחול היה חלום שהוביל אותנו לכל אורך הדרך. הבחירה בצבע הזה הייתה החלטה שכולנו אהבנו מאד. למרות שהדירה לא גדולה הצלחנו ליצור מטבח מרווח ונעים, בעל משטחי עבודה מרווחים. אני אוהבת את הצבעוניות, את האור הטבעי ואת האווירה הכללית שנוצרה במטבח.
פינת אוכל במרכז המטבח תוכננה במידות מדויקות לשטח הנתון. למרות החלל המצומצם היה חשוב לנו לאפשר פתיחה של שולחן פינת האוכל במצבים שבהם רוצים לארח, לכן סובבנו את מיקום הסלון ומיקום הטלוויזיה לקיר נגדי מהתכנון המקורי, ובמידת הצורך ניתן לסובב את פינת האוכל ולהשתמש בכל שטח הסלון לאירוח. התאורה מעל פינת האוכל משלימה את המראה באופן מדויק.
כל הנגרות בדירה תוכננה בעיצוב שלי ובוצעה על ידי נגר, בכדי למקסם את האחסון. ארון חדר השינה של ההורים תוכנן בצורת האורת ר', ובו הטמענו פינת עבודה שמעליה אחסון נוסף. תכננו כבר בראשית הדרך פינת עבודה בחדר השינה של ההורים, כי ידענו שקיימת האופציה ששני בני הזוג יעבדו בדירה בו זמנית.
השקענו חלק משמעותי מהתקציב בחדרי הרחצה, שידרגנו את אריחי הסטנדרט וגם בהם תכננו נגרות מדויקת לצרכי הלקוחות כדי לייצר כמה שיותר מקומות אחסון.
תמיד הכי מרגש עבורי הוא לראות את התכנית יוצאת מהנייר אל המציאות. במקרה הזה זכינו לביקורים ממש מועטים בדירה במהלך הבנייה, כך שהיום שבו קיבלנו את המפתח והתחלנו בעבודות הגמר, היה יום מרגש במיוחד עבורי.
עידן ואורית הם לקוחות אהובים, אשר לאורך התהליך ראיתי אותם צומחים כמשפחה. שיתוף הפעולה והיכולת לקחת החלטות ולסמוך עליי באופן מלא הפכו את התהליך לנעים וזורם לכולנו.
דירת קבלן בפרופורציות האלה היא נפוצה במיוחד באזור בו הדירה ממוקמת. האתגר היה לקחת דירה סטנדרטית, ולהתאים אותה באופן מדויק לצרכי הלקוחות. בפרויקטים כאלה אני תמיד גורמת ללקוחות להבין שניתן לבצע פעולות תכנוניות שמדייקות את הפרוגרמה, גם אם על פניו מדובר בדירה שאין בה הרבה מרחב פעולה בגלל המבנה המקורי שלה.
טיפ מהמעצבת
נושא שדובר בו רבות, אבל היה רלוונטי מאוד בפרויקט הזה הוא נושא הפיקוח בדירות קבלן, שהוא מוגבל מאוד ולא תמיד אפשרי. בפרויקט הזה הגענו לביקור בדירה כשאיפשרו לנו, ותוך כדי סיור גילינו כי לא ביצעו הנמכה עבור פרקט כפי שצוין בתוכניות שהגשתי, לכן דרשנו שהריצוף בדירה יפורק ויבוצע מחדש. במידה ולא היינו עולים על זה בשלב כזה מוקדם, זה היה עלול ליצור עיכובים רבים. חשוב מאד לנסות להגיע במידת האפשר, ולוודא ביצוע מדויק בשטח.
צילום: Beller
עוד על רינת אברהם>>
לאתר של רינת >>
לעמוד הפייסבוק של רינת>>
לחשבון האינסטגרם של רינת>>
התאורה מעל פינת האוכל: אסף ויינברום
פרקט: MODY